02 februāris 2009

Genocīds


Iesākumā Šizosapnis #2.

Tas bija pēdējās sapnis tieši pirms modinātāja. Atrados vietā, kur notika masu ebreju iznīcināšana. Veca koka māja. Istabā ir vairākas ebreju ģimenes. Tajās visu vecumu cilvēki. Divi vīrieši formās aplej istabu un arī cilvēkus ar benzīnu. Vadību pār procesu ir uzņēmusies kāda valdonīga sieviete, kura slimo ar pretīgu ādas kaiti, kas viņas ķermeni ir pārklājusi ar pūžņainu ēdi. Zinu to, ka šo slimību viņa ir iemantojusi no kādas ebreju meitenes, kas pirms kāda laika kārtējā dedzināšanā, kuru ir vadījusi šī sieviete, nespēdama novaldīt emocijas, baiļu pārņemta, ir metusies viņai virsū un iekodusi rokā. Tagad viņa ir inficēta ar šo slimību un viņas naids pret šo tautu ir vēl lielāks. Viņa lēnām mirst, pirms nāves vēlēdamās sev līdzi paņemt pēc iespējas vairāk dzīvību. Viņa nomet sērkociņu uz grīdas, un benzīns nekavējoties aizdegas. Es stāvu un skatos uz degošo cilvēku nolemtajām sejām. Tad atskanēja modinātājs.

Pirmās dienas minūtes domāju par to, cik absurdi ir ļaunu atdarīt ar ļaunu. Ļauna bija valdonīgā sieviete, jo iespējams viņai kāds bija nodarījis ļaunu. Ļaunu darbu darīja inficētā meitene, kas radīja vēl lielāku ļaunumu. Tā vien liekas, ka ļaunums ir parādība, kas nepārtraukti summējas. Un tirpas sāk skriet, iedomājoties, cik daudz ļaunuma cilvēce ir iekrājusi, kopš tās pastāvēšanas sākuma.

Vēl man šķiet, ka maniem sapņiem ir nevis kāda simboliska nozīme, kas būtu jāmēģina izskaidrot ar kāda diezgan muļķīga sapņu tulka palīdzību, bet gan vairāk didaktisks raksturs.

Zilās debesis ir skaistas un nepieciešamas garīgās veselības profilaksei. Nespiež uz leju, bet ceļ uz augšu. Šodien bija tas prieks pabaudīt ziemu. Slēpoju ar distancenēm, kas šoreiz sagādāja pat diezgan lielu prieka devu. Pluss vēl tas, ka sacensībās ieguvu trešo vietu. Jā, jā. Es. Kādu nepilnu 20 skuķu konkurencē.

Šodien, kad iegāju supermegadraudzīgajā portālā, nepatikā saraucu degunu, jo fīča - Izsaki viedokli - likās supermegastulba. Pamanīju arī to, ka ar to nodarbojas ne tās gaišākās galvas (nothing special). Mīļais draugs! Izsaki viedokli par mani uzaicinot mani uz tasi tējas, vai vēl labāk - uz teātri. Apsolu izteikt arī savējo.

4 komentāri:

7 % apinītis teica...

esmu īstenībā baigais mizantrops un reti skatos oranžo portaļiku. kas tā par viedokļu akciju? kārtējais veids kā piķi nokāst? :D

Gaisma teica...

Šķiet, ka šis ir bezmaksas supermegastulbums. :)

bezbiksis. teica...

es Jums pilnībā piekrītu par to debīlismu.

un kā Tev gadās redzēt tik šizīgus sapņus? vnm esmu vēlējies kko atcerēties no savējiem, nekad nav sanācis.

Gaisma teica...

Tas tā ir kkādu pēdējo pus gadu. Pirms tam nebija tik samaitāta psihe. Un nav ne jausmas ar ko tas ir izskaidrojams.